4.3.2023 – Workshop Dobříš

Doba čtení: < 1 minuta

Workshop na téma focení s dravci, který se konal v Dobříši, nabídl unikátní zážitek. Účastníci workshopu dostali jedinečnou příležitost fotografovat některé z nejvýjimečnějších druhů dravců a sov, které jsou známé svou majestátností, krásou a neobvyklým vzhledem.
Jedním z hlavních objektů workshopu byl sokol stěhovavý. Tento dravec je známý pro svou fascinující rychlost a agilitu, kterou ukazuje při lovu. Pozorovat jeho elegantní let a precizní pohyby je skutečným zážitkem. Sokol stěhovavý je také známý pro svou nádhernou kombinaci barvy peří – od tmavě hnědé až po světle šedou, což vytváří kontrasty, které jsou velmi atraktivní pro fotografy.
Dalším ptákem k focení byl puštík bradatý. Známý je pro své hypnotické oči a typickou „vousatou“ tvář, která dává této sově jedinečný a zvláštní vzhled. Tento druh puštíka je také velmi klidný a tichý, což umožnilo fotografům pořídit detailní snímky.
Výr velký západosibiřský byl další sovou k focení. Tento impozantní dravec, známý svým výrazným zjevem a velikostí, je průměrně velký až 75 cm. Jeho výrazné oranžové oči a světlé peří kontrastují s tmavými pruhy na peří, což vytváří úchvatný obraz.

Workshop také nabídl možnost fotografovat další dravce. Účastníci tak měli příležitost zdokonalit své fotografické dovednosti a získat jedinečné záběry těchto fascinujících tvorů. Celkově workshop v Dobříši nabídl jedinečnou příležitost pro fotografy různých úrovní zkušeností, aby se setkali a vyměnili si zkušenosti, zatímco fotografovali některé z nejkrásnějších a nejvýjimečnějších dravců a sov.