18.-23.6.23 – Helgoland a Düne

posted in: Galerie z cest | 0


Helgoland, s jeho drsnými skalnatými útesy a nekonečnými výhledy na moře je místem, které vypadá jako vystřižené z příběhů o vikingských dobrodružstvích. Düne je klidnější, s jemnými písečnými dunami a bohatou přírodou. Oba tyto ostrovy jsou perlou severního moře. Pro nás byly zajímavé svou velkou biodiverzitou a množstvím volně žijících zvířat, které jsme měli možnost pozorovat a fotografovat.O Expedici Helgoland a Düne jsem napsal článek, který můžete navštívit zde: Helgoland a Düne skrze objektiv fotografa? Objevte tajemství těchto míst z pohodlí vašeho domova! Tento článek je proto především galerií fotografií volně žijících zvířat, které jsem na této expedici vyfotil.



Ptactvo

Jedním z nejvýznamnějších druhů ptactva na Helgolandu je terej bílý. Tito ptáci jsou symbolem ostrova a jejich štíhlé tělo a dlouhé křídla jsou synonymem pro krásu a eleganci. Terej bílý je zvlášť fascinující, když je pozorován při letu nad mořskými vlnami, kde hledá potravu. Dalšími zajímavými druhy ptactva, které můžeme na Helgolandu spatřit, jsou například racci mořští, alkouni, rybáci nebo třeba kormoráni. Helgoland tedy nabízí unikátní možnost pozorovat tyto a mnohé další druhy ptáků v jejich přirozeném prostředí. Je tedy skutečným rájem nejen pro milovníky ptáků, ale pro všechny, kteří mají rádi přírodu a chtějí se setkat s jejími obyvateli. Ptáci na Helgolandu jsou skvostem, který stojí za to vidět na vlastní oči.



Tuleni

Tuleni na Düne jsou velmi populární. Jejich roztomilý vzhled a zvědavé chování přitahují stovky návštěvníků ročně. Každý, kdo přijede na Düne, si jistě vychutná pohled na tulíky, jak se vyhřívají na slunci, plavou v moři, nebo si jen tak hrají na písku. Zajímavé je, že Düne je jedním z mála míst, kde se tuleni mohou cítit bezpečně a kde mohou žít v přirozeném prostředí bez ohrožení lidmi. Ostrov je chráněnou oblastí, což znamená, že je zde zakázáno lovit nebo jakkoliv rušit zvířata.