5 nejzajímavějších novinek mé výbavy

posted in: Backstage, Výbava | 0

Většina profesionálních fotografů vám potvrdí, že jejich vášeň není jen o talentu a dovednostech, ale také o nástrojích, které používají. Ano, mluvíme o výbavě, která může být nesmírně zajímavá a rozmanitá. Jako vášnivý fotograf rád prozkoumávám nové a inovativní techniky a nástroje, které mi pomáhají zdokonalovat moji práci. V tomto článku se chci podělit o pět nejzajímavějších věcí mé výbavy, které hrají klíčovou roli v mém tvůrčím procesu.

výbavy


FOTOAPARÁT NIKON Z6 II

Nikon Z6 II má 24.5MP BSI CMOS senzor FULL Frame a dva výkonné procesory EXPEED 6. Tyto prvky mu umožňují dosáhnout rychlé rychlosti zápisu, vylepšeného výkonu při slabém světle a širšího dynamického rozsahu.

Jedním z klíčových bodů, které tento fotoaparát činí atraktivním, je jeho rychlost. Nikon Z6 II může pořizovat snímky až rychlostí 14 snímků za sekundu, což je ideální pro akční fotografii nebo snímání rychle se pohybujících objektů. Dva sloty pro paměťové karty navíc umožňují rychlý a snadný přenos dat.

Nikon Z6 II je také vynikající volbou pro ty, kdo se chtějí ponořit do světa videografie. Fotoaparát je schopen natáčet 4K UHD video až do 60p a má vylepšený autofokus pro video, což z něj dělá silný nástroj pro vytváření profesionálně vypadajících videí.

Navíc, Z6 II je optimalizován pro snímání v náročných světelných podmínkách. S jeho rozsahem citlivosti ISO 100-51200, který je rozšiřitelný až na 204800, můžete pořizovat jasné a detailní snímky i v tmavých prostředích.

Co se týče ergonomie a designu, Nikon Z6 II nabízí kompaktní a robustní tělo vyrobené z hořčíkových slitin, které je odolné vůči prachu a vlhkosti.

výbavy


OBJEKTIV Nikon 400 mm f/2,8 AF-S G ED VR

Považujete-li se za milovníka přírody a divoké zvěře, tento objektiv s ohniskovou vzdáleností 400 mm je pro vás ideální. Tato velká ohnisková vzdálenost umožňuje pořizování mimořádně ostře vykreslených snímků ze značné vzdálenosti, což je obzvlášť užitečné při fotografování zvířat v jejich přirozeném prostředí.

Dále, světelnost f/2,8 je také jednou z nejlepších na trhu. Díky tomu můžete pořizovat fantastické snímky i za slabého světla, aniž byste museli zvyšovat ISO a riskovat zvýšený šum na fotografiích. Tato světelnost také umožňuje vytváření krásného rozostření pozadí, což zvýrazní hlavní motiv a dodá celkové kompozici snímku na umělecké hodnotě.

Společnost Nikon také vybavila tento objektiv technologií redukce vibrací (VR), což je další výhodou, kterou byste měli zvážit. Tato funkce minimalizuje rozmazání způsobené pohybem fotoaparátu, což je obzvláště užitečné při fotografování z ruky. Systém je tak efektivní, že umožňuje využívat až čtyři clony nižší rychlost závěrky bez zjevných důsledků na ostrost snímku.

Pokud jde o kvalitu obrazu, tento objektiv Nikon je vybaven třemi prvky z ED skla (Extra-low Dispersion), což zajišťuje minimální chromatickou vadu a maximální ostrost. Navíc nano krystalický povlak zvyšuje kontrast a redukuje odlesky a duhové efekty.

výbavy


STATIV Manfrotto MT 055XPRO3

Manfrotto MT 055XPRO3 je jedním z nejlepších produktů, které tato značka nabízí. Je to stativ vyrobený z hliníku a má tři sekce, které lze snadno nastavit a upravit podle potřeby. Stativ je také vybaven 90° středovým sloupkem, který umožňuje horizontální i vertikální snímání. To nám poskytuje velkou volnost při práci s různými úhly a perspektivami.

Součástí je také systém Quick Power Lock, což je systém rychlého zámku, který zaručuje rychlé, jednoduché a bezpečné nastavení nohou stativu.

Tento model stativu Manfrotto je také extrémně stabilní. I přes svou lehkou hmotnost dokáže stativ udržet až 9 kg zařízení. To znamená, že můžete na něj umístit téměř jakýkoli fotoaparát nebo videokameru bez obav z toho, že by se stativ převrátil.

Kromě toho, Manfrotto MT 055XPRO3 nabízí také několik dalších výhod, jako je například integrovaný držák příslušenství, který umožňuje snadné připojení různých příslušenství, jako jsou externí monitory, mikrofony nebo osvětlení. Jeho otočná hlava také umožňuje snadné a rychlé otočení kamery či fotoaparátu o 360 stupňů.

výbavy


STATIVOVÁ HLAVA Manfrotto MVH500AH

Stativová hlava Manfrotto MVH500AH je propracovaný nástroj, který umožňuje plynulé a precizní pohyby fotoaparátu při fotografování. Charakteristickým prvkem této videohlavy je pokročilá technologie vyrovnávání tlaku, která umožňuje plynulý pohyb kamery bez ohledu na použitý objektiv. Díky tomu je možné dosáhnout plynulého a stabilního pohybu bez nutnosti použití dalších stabilizačních přístrojů.

Na videohlavě Manfrotto MVH500AH je také umístěn komfortní rychloupínací systém, který usnadňuje montáž a demontáž fotografické sestavy. Konstrukce videohlavy je vysoce odolná a zvládne i náročnou manipulaci. Přesto je ale její hmotnost velmi nízká, což umožňuje snadnou přepravu a manipulaci.

výbavy


POUZDRO JJC na paměťové karty a akumulátory

Toto pouzdro je navrženo tak, aby skladování a přenášení těchto malých, ale nezbytných položek, bylo snadné a bezpečné. Pouzdro je vyrobeno z odolného a dlouho trvajícího materiálu.

Co se týče úložného prostoru, toto pouzdro nabízí místo pro šest paměťových karet typu SD. Tyto sloty jsou pečlivě navrženy tak, aby karty byly pevně a bezpečně usazené, ale zároveň bylo snadné karty vyndat, když je potřeba. To je důležité pro fotografy, kteří potřebují rychle vyměnit kartu během focení.

Kromě toho, toto pouzdro také nabízí prostor pro skladování dvou akumulátorů. Toto je velmi praktické pro fotografy, kteří tráví dlouhé hodiny venku při focení a potřebují mít náhradní akumulátory po ruce. Akumulátory jsou v pouzdru také pečlivě a bezpečně usazené, aby nedošlo k jejich poškození.