29.4.2024 – Výprava na lesní jezírko

posted in: Galerie z cest | 0

V neděli 28.4. jsem se rozhodl oslovit jednoho kolegu fotografa Vráťu Prokeše, o kterém jsem zjistil, že má postavené krásné lesní fotojezírko s "vestavěným" fotokrytem. Slovo dalo slovo a já se vypravil hned druhý den jezírko navštívit a zkusit fotografovat všechny možné druhy ptactva, které mi mohla lokalita nabídnout. V sedm jsem byl na místě a v osm jsem byl kompletně připravený fotit. Musím říct, že to byl nezapomenutelný zážitek, protože na jezírku defilovalo velké množství ptáčků a měl jsem možnost vidět například i lasičku.



Pozorované druhy

Bažant obecný, holub hřivnáč, kukačka obecná, jestřáb lesní, káně lesní, krutihlav obecný, strakapoud velký, žluna zelená, sojka obecná, straka obecná, sýkora modřinka, sýkora koňadra, budníček větší, budníček menší, pěnice černohlavá, pěnice hnědokřídlá, drozd zpěvný, kos černý, červenka obecná, pěvuška modrá, vrabec polní, dlask tlustozobý, zvonek zelený, stehlík obecný, čížek lesní a strnad obecný.


Z lokality jsem odjížděl okolo sedmé večer, plný dojmů a karty plné fotografií. Celkové skóre bylo necelých 8500 fotek. Focení jsem si opravdu užil a testoval jsem i novou soupravu, díky které jsem mohl natáčet totéž, co jsem právě tím fotoaparátem fotografoval.


Použitá fototechnika

Fotoaparáty: Nikon Z6II, Nikon Z5

Objektivy: Nikon 400 mm f/2,8 AF-S G ED VR, SIGMA 150-600mm f/5-6,3 DG OS HSM Contemporary, Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD G

Stativ: Stativ Manfrotto MT 055XPRO3 se stativovou hlavou Manfrotto MVH500AH


Galerie