GoPro HERO11 Black – novinka ve výbavě

posted in: Novinky, Výbava | 0

Už před nějakou dobou jsem se rozhodl občas vytvořit nějaké to video. Zakoupil jsem dvě rozdílné kamerky, které měly pomoci s tvorbou videí kromě fotoaparátů. Bohužel, dokonale jsem si ověřil rčení, že "nemám na to kupovat levné věci". Skutečně tomu tak je. Obě dvě stávající kamerky mi ve finále nevyhovovaly. Výdrž baterie, kvalita stabilizace, obrazový výstup, záznam zvuku, parametry, které mě po vyzkoušení nevyhovovaly a tak jsem dal tvorbě videí tímto způsobem vale. Teď, po několika letech, jsem se rozhodl opět s tvorbou videí pokročit. No a volba padla na osvědčenou kvalitu - GoPro.

Po nastudování recenzí a rozhodnnutí o budgetu určeném pro tuto koupi padlo rozhodnutí na GoPro HERO11 Black. Aktuálně předposlední řada tohoto produktu je finančně dostupná a současně mi vyhovuje parametry. Po koupi jsem zatím vyzkoušel jen některé funkce. Vzhledem k tomu, že chceme současně zaznamenávat i život naší dcerky, testoval jsem zatím pouze na ní. Jak fotografie, tak videa. Zatím jsem spokojen, i když ne vše vyšlo jak bych si představoval. Uvažuji ovšem podmínky pořizování záznamů, které probíhalo v našem bytě, kde nejsou zrovna ideální světelné podmínky.

V blízké době se tedy můžete těšit na první výstupy z této tvorby, kterou hodlám postupně rozvíjet. Nahrává tomu i ten fakt, že po předchozích dvou kamerkách mi zbylo spoustu vybavení, které je kompatibilní i s GoPro a určitě mi usnadní práci na nově tvořených videích.

(Další informace o GoPro 11 níže jsou použity ze stránek www.megapixel.cz)



Popis a parametry

GoPro HERO11 Black je výkonná akční kamera s vylepšenými digitálními funkcemi, 27MP obrazovým snímačem a rozhraním Wi-Fi pro zachycení dynamických POV záběrů. Upgradovaný obrazový snímač dokáže pořizovat vysoce kvalitní 27 Mpx fotografie a špičkové video v rozlišení 5,3K/60fps, 4K/120fps, 2,7K/120fps nebo 1080p/240fps. Stabilizace HyperSmooth 5.0 v kombinaci s Horizon Lock udržuje vaše záběry rovné, i když se vaše kamera otočí o celých 360°.

Přední a zadní LCD obrazovky pomohou pořídit ty nejdokonalejší záběry a navíc nabízí pohodlný přístup k nastavení. Mezi další přednosti kamery patří časosběrný režim TimeWarp 3.0, vodotěsnost bez obalu 10 m, hlasové ovládání a nová Li-Ion baterie Enduro.


GoPro HERO11 Black

Akční kamera HERO11 je vybavena novým, větším snímačem, který každou scénu zachytí s působivými detaily a bohatými barvami ve vysokém rozlišení. Stabilizace HyperSmooth 5.0 je vybavena funkcemi AutoBoost a Horizon Lock, které zajišťují dosud nejplynulejší záběry i těch nejdynamičtějších scén. Díky novým nočním efektům můžete být kreativní i po setmění a 10bitové barvy oživí všechna vaše videa. To vše a ještě více dělá z HERO11 Black dosud nejvýkonnější kameru GoPro.

Design kamery je odolný a vodotěsný do hloubky až 10 metrů bez nutnosti použití krytu. Díky tomu je zaručen spolehlivý provoz v jakémkoliv prostředí. Dodávaná baterie Enduro navíc zajišťuje výrazně vylepšený výkon kamery při nízkých teplotách a prodlužuje dobu záznamu až o 38% v porovnání s předchozími generacemi GoPro.


Působivá kvalita obrazu

Nový obrazový snímač zabírá dosud nejvyšší a nejširší zorné pole, jaké kdy na kameře HERO bylo. Uživatel tak má plnou svobodu při dodatečném ořezu snímků, úpravě poměru stran a další editaci v postprocesu, přičemž zachovává bohaté textury a ostrost. Snímač je schopen zaznamenat videa v rozlišení až 5,3K/60fp nebo 2,7K/240fps pro vytváření působivých zpomalených záběrů.

Tři nové noční režimy pozvednou vaši tvorbu s časosběry na zcela novou úroveň. Režim Star Trails využívá rotaci Země k vytvoření světelných drah s hvězdami na obloze. Light Painting vytváří efekty zářivých tahů štětce pomocí pohybujícího se světla. Nebo využijte nočního ruchu silničního provozu a zaznamenejte úžasné záběry světelných drah vozidel s Vehicle Light Trails.